tiistai 21. lokakuuta 2014

#tääonmunjuttu



Miulla on nyt kaksi ensimmäistä 24 tunnin työvuoroa ensihoidossa takana. Jo ensimmäisen vuoron jälkeen tiesin, että ensihoito on tosiaan se minun juttu. Se on jotain, mitä todellakin haluan tulveisuudessa valmistuttuani tehdä,

Ensimmäiset työvuoroni ovat olleen melko rauhalliset, mutta hyvin opettavaiset. Olen saanut tehdä paljon minulle entuudestaan tuttuja ja tuntemattomia juttua ja olen näiden kahden työpäivän aikana oppinut varmaan enemmän kuin monissa harjoitteluissa yhteensä. Vaikka nyt alkaa pikkihiljaa ensihoidon toimintatavat ja tietynlainen päivärytmi selkeytymään, niin kyllä se vielä paljon opettelua vaatii ennen kuin ennakoimattomaan tilanteeseen pystyy kovin luontevasti ja itsevarmasti menemään, mutta pikkuhiljaa se ammattitaito kehittyy. Toisessa työvuorossani eilen aloin jo hieman paremmin hahmottamaan mitä mittauksia ja hoitotoimia on suotavaa tehdä milloinkin ja miten yleisestikin eri tilanteissa toimitaan.

Jos ensimmäiseen vuoroon menin kauhusta kankeana ja toiseenkin pienessä jännityksessä, niin nyt jo odotan seuraavaa vuoroa innolla ja mielenkiinnolla. En vaan saa kylliksi tästä onnen ja helpotuksen tunteesta, että tää on niin miun juttu!

/Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti