Tein tänään elämäni ensimmäistä kertaa raakakakkua, kun saimme mukavia vieraita Lappeenrannasta. Olen jo pidemmän aikaa selaillut netissä erilaisia raakakkujen reseptejä, mutta usein niiden tekoon tarvitaan niin paljon erilaisia raaka-aineita, joita ei kaapista normaalisti löydy, niin olen jättänyt kakkujen teon väliin. Pari viikkoa sitten löysin kuitenkin ihanan ohjeen maapähkinä-kookosraakakakkuun, jota sitten itse hieman tekiessä varioin. Tämä kakku oli super helppo tehdä ensikertalaisenkin ja se maistui ihan tosi hyvältä meidän kaikkien mielestä!
Pohja
3dl pähkinöitä
2dl tuoreita taateleita
1rkl määpähkinävoita
Täyte
1tlk kookosmaitoa (kermaosa)
2-3rkl maapähkinävoita
1/2 lime-mehu
pienen pieni ripaus vaniljasokeria
Koristeluun kookoshiutaleita ja kiivia
1. Vuoraa 18 senttinen irtopohjavuoka kelmulla tai leivinpaperilla
2. Hienonna pähkinät blenderissä, lisää joukkoon taatelit pienissä erissä ja lopuksi maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.
3. Erottele kookosmaidosta kermaosa kulhoon (tämä on helppoa, kun tölkki on ollut jääkaapissa) ja vatkaa se tasaiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vaahtoon super pieni ripaus vaniljasokeria ja sekoita vielä hetki.
4. Erota kermavaahdosta 1/4 ja lisää siihen lime-mehu. Suurempaan kermamäärään sekoita maapähkinävoi. Lusikoi kerma-maapähkinäseos pohjan päälle ja sen päälle kerma-limeseos.
5. Laita kakku hyytymään jääkaappiin ja koristele kookoshiutaleilla ja kiivillä. Kakku kannattaa tehdä päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii kunnolla hyytyä ja se on helppo irroittaa vuoasta.
Tästä kokeilusta innostuneeta, aion ehdottomasti tehdä raakakakkuja jatkossakin. Seuraavana voisi vuorossa olla jokin suklainen unelma!
/Essi
1. Vuoraa 18 senttinen irtopohjavuoka kelmulla tai leivinpaperilla
2. Hienonna pähkinät blenderissä, lisää joukkoon taatelit pienissä erissä ja lopuksi maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.
3. Erottele kookosmaidosta kermaosa kulhoon (tämä on helppoa, kun tölkki on ollut jääkaapissa) ja vatkaa se tasaiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vaahtoon super pieni ripaus vaniljasokeria ja sekoita vielä hetki.
4. Erota kermavaahdosta 1/4 ja lisää siihen lime-mehu. Suurempaan kermamäärään sekoita maapähkinävoi. Lusikoi kerma-maapähkinäseos pohjan päälle ja sen päälle kerma-limeseos.
5. Laita kakku hyytymään jääkaappiin ja koristele kookoshiutaleilla ja kiivillä. Kakku kannattaa tehdä päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii kunnolla hyytyä ja se on helppo irroittaa vuoasta.
Tästä kokeilusta innostuneeta, aion ehdottomasti tehdä raakakakkuja jatkossakin. Seuraavana voisi vuorossa olla jokin suklainen unelma!
/Essi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti