sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Päivä 15 - sokerilakon puoliväli



Kolmenkymmenen päivän sokerilakkoani on nyt takana puolet, eli 15 päivää. Nämä kuluneet 15 päivää ovat menneet omaksi ihmetyksekseni todella nopeasti ja hyvin vähillä sokerihimotuksilla, ottaen huomioon sen sokerikoukun, jossa olin ennen tähän lakkoon lähtemistä. Muutamia suurempia makeanhimon hetkiä on näihin reiluun kahteen viikkoon mahtunut, mutta niistä olen selvinnyt hyvin muun muassa taateleiden  ja hedelmien avulla. Tiedän, että hedelmissäkin on sokeria, mutta ei lisättyä sellaista, joten kohtuudella syötynä ne ovat oikein hyviä apuja makeanhimoon ja terveelliseen ruokavalioon muutenkin. 


Vielä tässä vaiheessa lakkoa on hieman vaikea sanoa, millaisia muutoksia lakko on tuonut mukanaan, joten odotellaan vielä muutama viikko niiden nimeämistä. Lakon myötä olen kuitenkin jo nyt oppinut tunnistamaan tilanteita, joissa makeanhimo yllättää minut useimmiten. Tällaisten "vaaranpaikkojen" tunnistaminen auttaa välttämään niitä hetkiä, joissa on suurin mahdollisuus repsahduksille, nyt lakon aikana kuin tulevaisuudessakin.

Puolet lakosta on nyt siis onnistuneesti ja onnellisesti, ilman repsahduksia takana. Vielä olisi kuitenkin saman verran sokerittomuutta edessä. Hyvillä fiiliksillä kuitenkin eteenpäin tällä sokerittomuuden tiellä!

/Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti