sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Pullukka Run 2015



Juoksu on yksi suurimmista intohimoistani ja lempi urheilulajeistani, kuten olen täällä blogissa aiemminkin jo todennut. Toissa keväänä lähdin ensimmäistä kertaa kokeilemaan kunnolla rajojani ja sen hetkistä juoksukuntoani puolimaratonille. Ensimmäisen puolikkaani juoksin tasan kahteen tuntiin ja kokemuksena se oli aivan mahtava ja syventi vain omaa rakkauttani juoksemiseen.  Tänä keväänä minulla oli tarkoitus mennä juoksemaan tuo samainen puolikas täällä Joensuussa, mutta suunnitelmat hieman muuttuivat ja juoksu jäi tekemättä. Keväästä asti mielessä on kuitenkin ollut ajatus ja koko ajan suureneva halu lähteä taas ensi vuonna kisailemaan itseä vastaan tuolle samaiselle 21 kilometrin matkalle. Päätös ensi vuoden juoksutavoitteesta sai loppu viikosta varsinaisen vahvistuksen, kun poikaystäväni ilmoitti haluavansa osallistua ensi vuoden heinäkuussa järjestettävälle Pullukka runille. Sovimme sitten, että toimin hänen valmentajanaan ja lähden itsekin mukaan juoksemaan.

Pullukka run juostaan siis Vierumäellä ensi vuoden heinäkuussa, joten meillä on tässä yhdeksän kuukautta aikaa saada juoksukuntomme hiottua huippuunsa. Treenien suunnittelusta vastaan pääasiassa minä ja yhdessä sitten tullaan seuraavat yhdeksän kuukautta treenailemaan, varsinaista parisuhdeaikaa parhaimmillaan.

Tänään aamulla oli sitten ensimmäisen pullukka-treenin aika, jolle lähdimme suoraan herättyämme. Treeni oli melko kevyt, sillä aloitamme rauhallisesti, jotta into ja motivaatio juoksemiseen ja tavoitteen saavuttamiseen pysyy yllä meillä molemmilla heinäkuuhun saakka. Aamun treeni koostui tänään 45 minuutin reippaasta kävelystä, porrasjuoksusta ja mäkivedoista. Loppuun tehtiin vielä hieman lihaskuntoa ja hyvät venyttelyt. Kyllä lähti päivä ja pullukka-haaste hyvin käyntiin!

/Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti