maanantai 3. marraskuuta 2014

Suklaa-pähkinäraakatoffee





Muutama viikko sitten kokeilin ensimmäistä kertaa raakakakun tekoa. Onnistuneesta kokeilusta innostuneena olenkin nyt viime viikkoina selaillut ahkerasti erilaisten raakaherkkujen reseptejä. Harmittavan monissa herkullisen näköisissä leivonnaisissa on kuitenkin ollut niin pitkä ainesosaluettelo, ettei niiden valmistaminen ole houkuttanut, lähinnä hinnan takia, Tästä huolimatta olen onnistunut kuitenkin löytämään jo melkoisen listan verran erilaisia herkkuja, joita aion aina sopivan tilaisuuden tullen kokeilla.

Tänään oli sellainen mukava tilanne, että tarvitsin jotakin hyvää tarjottavaa päiväkahvivieraalleni. Mitään sokerista herkkua, en kuitenkaan voinut alkaa tekemään, sillä sokerilakkoni on edelleen päällä ja tiesin vieraani olevan terveellisen ruuan ystävä. Selailimpa siis raakaohjeita ja törmäsin tosi hyvän kuuloiseen raakatoffeereseptiin. Resepti oli yksinkertainen ja valmistus oli helpon ja nopean kuuloinen, siis juuri sopivan oloinen tällaiselle raakaruoka-amatöörille.


Suklaa-pähkinäraakatoffee



70 g saksanpähkinöitä

150 g taateleita

0,74 hyvälaatuista kaakaojauhetta

1 rkl maapähkinävoita

ripaus hyvälaatuista suolaa koristeluun manteleita


Ohje oli niinkin yksinkertainen kuin, että blenderöidään pähkinät, suola ja kaakaojauhe tasaiseksi seokseksi, johon sitten lisätään maapähkinävoi ja taatelit. Sitten seos painellaan kelmulla vuorattuun astiaan ja laitetaan pakastimeen tunnin ajaksi.
Tuolla reseptillä tuli 15cm x 20 cm kokoiseen astiaan noin yhden sentin korkuinen levy, joka riitti itselleni tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Mutta mikäli aikoo tehdä aineksista kakkupohjan tai haluaa tehdä toffeeta kerralla enemmän on määrät hyvä tuplata.

Niin ja jollei raakaherkkujen valmistusintoni ollut vielä tarpeeksi korkealla, niin nyt se on ainakin. Oli nimittäin sen verran onnistunut kokeilu jälleen, että seuraavaa herkkuhetkeä odotellessa!

/Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti