maanantai 10. marraskuuta 2014

30 päivän sokerilakko - miten meni?





Noin neljä viikkoa sitten aloitin kolmenkymmenen päivän sokerilakkoni, siinä toivossa, että pääsisin eroon minua vaivanneesta sokerikoukusta ja saisin kenties jotakin muita positiivisia vaikutuksia aikaan sokerittomalla ruokavaliolla. Lakon aikana kiellettyjen juttujen listalla olivat tietenkin karkit, suklaat, pullat ja leivokset sekä jäätelöt ja muut sokeriset herkut. Hedelmiä sain syödä ihan normaalisti 1-2 kappaletta päivässä.

Sokerilakon ensimmäinen viikko oli tietenkin se vaikein, sillä olin valitettavan tottunut pieneen määrään sokeria ainakin muutaman kerran viikossa (ennen lakkoa useamminkin). Ensimmäisestä viikosta selviydyttyäni mielihalut helpottivat ja jos pahoja paikkoja tuli napsin taateleita tai otin hedelmän. Niillä keinoilla pystyin karkottamaan makeanhimon. Varsinaisesti yhtään kunnollista repsahtamista ei kolmeenkymmeneen päivään tullut, mutta muutamana päivänä herkuttelin, nekin kerrat tosin viimeisellä viikolla. Yksi jäätelöannos ja muutama pala isänpäivän kakkua eivät haitanneet ja söin ne oikein hyvällä omalla tunnolla.

Lakon myötä makeanhimo helpotti lähes kokonaan, välillä tulee tietenkin hetkiä, kun tekee mieli jotain hyvää, mutta se on ihan normaalia. Ihoni on aina ollut hyvässä kunnossa, mutta mikäli mahdollista on se tällähetkellä vielä entistäkin parempi ja kirkkaampi. Herkkulakosta jäi todella hyvät fiilikset - suklaasta ja jäätelöstä en ole kuitenkaan valmis luopumaan, joten herkuttelut saavat jatkua tutulla ja hyväksi havaitulla kaavalla kerran viikkoon!

/Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti