sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Aamulenkit ja päivätyö



Aamulenkit ovat jo useamman vuoden olleet miun suuri intohimo liikunnan saralla. Aamulenkkejä tulee tehtyä muiden menojen ja aikataulujen  sallimissa rajoissa tasaisesti ympäri vuoden, mutta kyllä kesä on silti aamulenkkien kulta-aikaa. Valoisat ja aurinkoiset kesäaamut on vaan niin parasta aloittaa reippaalla ulkoilulla. Mieluiten teen noin tunnin lenkkejä aamuisin, mutta jo puolikin tuntia herättää kroppaa mukavasti ja saa aikaan energisen olon koko päiväksi. 

Opiskelijan arki ja vuorotyö ovat viimeisen kolmen vuoden aikana antaneet yllättävän hyvän mahdollisuuden aamulenkkeilyyn, kun ei joka aamu ole tarvinnut olla jossakin klo. 8.00. Vuorotyö vaihtui kuitenkin tällä viikolla päivätyöksi, joten työpäivät alkavat viikolla kahdeksalta aamulla. Aikaisista aamuista huolimatta en aio kesän aamulenkkejä hylätä, sillä ne ovat niin parhaita ja Suomen kesä niin lyhyt niistä nauttimiseen. Aion ainakin muutaman kerran viikossa laittaa kellon aiemmin soimaan, jotta ehdin tehdä edes pienen ulkoilun ennen työpäivää. Ja viikonloppuina voi mahdollisesti tehdä sitten pidempiä lenkkejä aamutuimaan, kun aikaa on paremmin. 

Tänään sain vapaapäivän kunniaksi tehdä tunnin pituisen aamulenkin hienoisessa auringonpaisteessa. Ihana oli lähteä aamulla ajoissa lenkille, nauttia hiljaisuudesta, kesäaamusta ja auringosta ennen sadetta. Lenkin jälkeen tein vielä hieman lihaskuntoa ja muuten sunnuntain vapaapäivä on mennyt varsin rennoissa merkeissä. 

/Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti