tiistai 9. joulukuuta 2014

Ajatuksia maidottomasta & gluteiinittomasta

Kyllä, ketsuppi sopii mihin vain! Myös kana-riisinuudeliwokkiin.


Reilu viikko sitten aloitin maidottoman ja gluteiinittoman ruokavalion rennon noudattamisen. Painosanalla rennon, jota jo silloisessa tekstissäni painotin. Mitään suurempia syitä, kun miulla ei kyseiseen ruokavalioon ole. Uteliaisuus vain lähinnä.

Nyt on ensimmäinen viikko takana ja täytyy sanoa, että on ollut helpompaa kuin aluksi uskoinkaan. Tosi helposti on keksinyt ruokavalioon sopivaa syötävää ja kaikenlisäksi hyvin monipuolisesti. Muutamia kompastuskiviä on kuitenkin tullut esille. Viime viikolla söin kiltisti useaan otteeseen aamupuuroni valkuaisilla, mutta en mahda sille mitään, että koostumuksesta tulee vain liian taikinamainen makuuni jokapäivä syötäväksi. Aamupuuron suhteen olenkin tehnyt kompromissin ja sallin syödä sen edelleen raejuuston kanssa. Toinen, jossa olen luistanut on kahvimaito. Tässäkin kokeilimme korvaavaa vaihtoehtoa viime viikolla. Mantelimaito ei kuitenkaan ollut meidän kummankaan makuun oikein sopivaa, joten jätimme sen pois. Itse juon kahvia kaikenlisäksi niin epäsäännöllisesti, että maito siinä ei haittaa. Lisäksi mietin ennen tämän kokeilun alkua, kuinka suurena leivän rakastajana tulen selviytymään ilman leipää ja millä korvaan iltapala jugurttini. Kumpaankin on löytynyt loistava ja herkullinen ratkaisu. Leivän olen korvannut maapähkinävoi päällysteisillä riisikakuilla ja jugurtin olen korvannut soija- tai kaurajugurtilla. Erityisesti kaurapohjaiset jugut ovat olleet mieleeni.

Muutamia oikomisia lukuun ottamatta maidoton ja gluteiiniton sujuu oikein hyvin. Vielä ei tässä reilussa viikossa ole mitään huomioitavia muutoksia tapahtunut, mutta rauhassa eteenpäin. Tosin, en tiedä ilmeneekö varsinaisia muutoksia, kun en ruokavaliota aivan täysin noudata. Se ei kuitenkaan haittaa, joten rennosti vain eteenpäin. 

/Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti