tiistai 4. elokuuta 2015

Onni




Muutama päivä koira-arkea takana ja ajettelin nyt kirjoitella meidän uudesta tulokkaasta hieman enemmän, koska hän on kyllä sellainen pakkaus, että ansaitsee ihan oman postauksensa. Onni on rodultaan Lagotto Romagnolo eli Italian vesikoira ja ikää hänellä on kymmenen viikkoa. Haimme Onnin Kajaanista lauantaina ja nyt ollaan päästy muutamien päivien aikana tutustumaan tiiviisti toisiimme.  

Alusta asti Onni on ollut kovin reipas. Kotimatkalla Kajaanista Joensuuhun hän nukkui miun sylissä ja ensimmäiset yötkin ovat menneet varsin mainiosti. Kaksi yötä nukuttiin kaikki lattialla, mutta viime yönä nukuin jo sängyssä ja koira omassa pedissään. Hyvin meni. Tällä hetkellä pennun päivät koostuvat pääosin syömisestä, nukkumisesta ja leikkimisestä. Ja noiden aktiviteettien välissä harjoitellaan sitten ulkoilua hihnassa ja ilman sekä sisäsiisteyttä ja pikkuhiljaa myös yksinoloa. Tuo vapaana pitäminen jännittää miuta ihan tosi paljon, vaikka olen kyllä nyt näiden päivien ulkoiluiden aikana huomannut, ettei se pentu lähde kauas ja juoksee aina takaisin tutun ihmisen luokse. Onnista näkee kuinka se nauttii, kun saa juosta vapaana, joten jo pelkästään sen takia haluan  pystyä pitämään häntä jokapäivä vapaana ulkona. Lisäksi vapaana liikkuminen tekee hyvää pennun kehittyvälle luustolle. 

Nyt jo näiden muutamien päivien aikana Onnista huomaa, että se tunnistaa meidät perheekseen ja hakee meiltä ulkoillessa turvaa ja kotona läheisyyttä ja seuraa. Jokaisella ulkoilulla hän on rohkeampi ja uskaltaa enemmän haistella ja ihmetellä asioita. On aivan uskomatonta, kuinka nopeasti tuollaiseen pieneen koiraan voi muodostua näin vahva side. Siitä on tullut niin rakas ja tärkeä, meidän vauva!<3

/Essi 

2 kommenttia:

  1. Siis on kyllä niin suloinen tapaus ettei voi kuin päivitellä ja huokailla! :) Juuri tuossa edellisviikonloppuna lenkkeillessäni törmäsin erääseen vesikoiraan omistajineen, ja kylläpä kyseisen rodun edustajat ovatkin hauskan näköisiä tapauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, en voi kyllä kieltää etteikö vauveliini olis suloinen, nytkin nukkuu jaloissa :)<3

      Poista