sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Suunnitelmia vuodelle 2015



Miun treenivuosi 2015 alkoi virallisesti tänään, kun kävin aamulla tekemässä vuoden ensimmäisen aamulenkin ja samalla siis vuoden 2015 ensimmäisen treenin. Aamulenkki kirpeässä pakkassäässä oli mitä parhain aloitus treenivuodelle. Lenkillä pohdin hieman tarkemmin tavoitteitani ja haaveitani tälle alkaneelle vuodelle. Mitään sen ihmeellisempiä lupauksia en vuoden vaihteessa tehnyt, mutta pienet suunnitelmat ohjaavat sopivasti elämää ja auttavat itsensä voittamisessa.


Liikunta

Liikun säännöllisesti, monipuolisesti ja omaa kehoa kuunnellen. Lepään silloin, kun on tarve ja treenaan, kun olen sillä tuulella. Aion kuitenkin edellisvuotta paremmin huomioida lihaskunnon osuuden treeniviikoissani ja pyrinkin siihen, että lihaskunto ja aerobinenliikunta ovat sulassa sovussa keskenään. Varsinaisen treenaamisen lisäksi lupaan tänä vuonna panostaa aiempaa paremmin venyttelyyn ja kehon huoltoon. Konkreettisia liikunnallisia tavoitteita minulla on tälle vuodelle suunnitelmissa muutama. Tarkoituksena on juosta ainakin kaksi puolimaratonia vuoden aikana sekä yksi lyhyempi kisa. Haaveena on myös saada vihdoin ja viimein spagaatti.


Ruoka

Syön terveellisesti ja monipuolisesti. Suosin tavallista kotiruokaa, satunnaisia ravintola-illallisia ja viikonlopun herkkuruokia unohtamatta. En karta mitään ruoka-aineita, mutta herkuttelun pyrin rajaamaan yhteen päivään viikossa. Vuoden aikana haluan myös tutustua entistä enemmän niin sanottujen terveellisten herkkujen ja raakaruuan maailmaan. Toivon, että pystyisin niiden avulla korvaamaan sokerisia herkkuja ainakin joissakin tilanteissa ja siten pienentämään valkoisen sokerin osuutta ruokavaliossani entistä enemmän.


Hyvinvointi

Aiemmat kohdat liikunnasta ja ruuasta vaikuttavat omalta osaltaan todella paljon hyvinvointiin, mutta halusin tästä silti oman kohdan, sillä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuuluu muutakin kuin ne. Tänä vuonna haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa perheeni ja ystävieni kanssa. Yhdessä rakkaiden kanssa vietetty aika on todella tärkeää ja voimaannuttavaa eikä sitä korvaa mikään. Tänä vuonna haluaisin myös matkustaa ja nähdä ainakin muutaman uuden paikan.


Sellaisia ajatuksia siis tälle uudelle vuodelle. Näiden lisäksi toivon, että alkanut vuosi tuo tullessaan paljon iloa ja onnea. Toivon, että vuoden päästä olen valmistunut sairaanhoitajaksi, aloittamassa uutta koulua, hankkinut koiran ja muuttanut etelämpään.

/Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti