maanantai 13. huhtikuuta 2015

Yhteenveto alkuvuoden treeneistä



Ajattelin, että tässä vaiheessa vuotta, kun eletään pian jo huhtikuun puoliväliä, olisi hyvä aika tehdä pientä katsausta alkuvuoden treeneihin. Pääosin treenit ovat painottuneet ryhmäliikunnan ja ulkona liikkumisen ympärille ja treenattua on tullut keskimäärin sellaiset viisi kertaa viikossa. Treenimotivaatio on pysynyt hyvänä koko alkuvuoden ja yhtäkään etukäteen suunniteltua treeniä en ole tainnut jättää välistä. Paitsi yhden viikon flunssaa potiessani.  

Tapanani on usein sunnuntaisin kirjoittaa seuraavan viikot treenisuunnitelmat kalenteriin ylös, jotten pääse luistamaan niistä. Treenien kalenteriin kirjaamisesta huolimatta alkuvuosi on tullut liikuttua hyvin fiilispohjalta. Urheiltua on kuitenkin tullut varsin monipuolisesti ja erityisesti lihaskunnon osuus treeniviikoissani on lisääntynyt huimasti viime vuoteen nähden. Uudenvuodenlupaukseni lihaskunnon lisäämisestä on siis käynyt toteen toisin kuin venyttelyn säännöllistäminen. Venyteltyä tulee vieläkin valitettavan vähän.




Spinning on pysynyt edelleen suosikkilajina, mutta viime kesän lajilöydöstä bodypumpista on tullut hyvä kakkonen ryhmäliikuntatuntien osalta. Aamulenkkejä on tullut tehtyä tasaisesti koko alkuvuoden ajan, ne kun ovat parhaita. Kesää kohden mentäessä ja ilmojen lämmetessä aamulenkit yhdessä juoksulenkkien ja pitkien kävelylenkkien kanssa ovat tasaisesti lisääntyneet treeniviikoissa kokoajan. 

Yhteenvetona alkuvuoden treeneistä voisin sanoa, että olen hyvin tyytyväinen. Fiilis treenaamiseen on hyvä ja motivoitunut. Olen löytänyt juuri itselleni sopivimmat tavat liikkua ja nautin liikunnasta todella paljon. Tällä samalla rennolla asenteella aion jatkaa tästä eteenkin päin!

/Essi

2 kommenttia:

  1. tulinkin heti kurkkaamaan millainen blogi täältä löytyy, kun olit jättänyt niin piristävän kommentin miun blogiin! :) itsekin huradin tässä kevään aikana bodypumpiin, ihanan tehokasta! nyt kuitenkin treenailuista on ollut melkein kuukauden tauko sairastelujen takia, ja odotankin jo kauhulla miten paljon kuntoni on tässä ajassa ehtinyt laskea..:D jäänkin seurailemaan siun blogia, kiva että pääsee kurkistamaan toisenkin Lappeenrannassa asuvan arkeen & kuulumisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lueskelinkin siun blogista, että ootkin ollut kipeänä tässä keväällä. No, siitä ne treenit taas lähtee käyntiin, uudella innolla ja hyvin levättynä :) Kiva, jos jäät seurailemaan, vaikka aikalailla omaksi iloksi ja päiväkirjamaisesti tätä kirjoittelenkin :)

      Poista